Projekat EU4AGRI, koji finansira Evropska unija, objavio je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama za unapređenje i razvoj ruralne/lokalne tržišne infrastrukture u Bosni i Hercegovini. Kroz ovaj javni poziv, EU4AGRI će podržati ulaganja u infrastrukturu za aktivnosti povezane s poljoprivredom i ruralnim razvojem, kao što su zelene pijace, tržnice, infrastruktura i usluge za otkup, prodaju i distribuciju poljoprivredno-prehrambenih proizvoda kao i poboljšanje njihove kvalitete i dostupnosti na tržištu te razvoj kanala prodaje i marketinga.

Ukupni raspoloživi budžet namijenjen za ovaj Javni poziv iznosi 1.95 miliona KM.

Na javni poziv se mogu prijaviti isključivo jedinice lokalne samouprave.

Rok za prijave je 18. juni 2021. godine do 15.00.

Kako se prijaviti na javni poziv?

Korak 1: Pročitajte dokument  Smjernice za podnosioce prijava u kojem se nalaze sve informacije o kriterijima javnog poziva, načinu popunjavanja i dostave prijave.

Napomena: Dana 17. 05. 2021. godine, dopunjen je dokument Smjernice za podnosioce prijava na način da je dodan dio koji se tiče direktnih poreza. Naime, pored potvrde za indirektne poreze, od jedinice lokalne samouprave se također traži i potvrda o izmirenju obaveza direktnih poreza. Dodatno, ukoliko jedinice lokalne samouprave nisu u PDV sistemu, onda one trebaju dostaviti potvrdu od nadležne uprave za indirektno oporezivanje.

Korak 2: Prateća dokumentacija za prijavu na javni poziv:

Prilog 1: Obrazac za prijavu

Prilog 2: Budget

Prilog 3: Logički okvir

Prilog 4: Plan aktivnosti

Prilog 5: Pismo namjere

Prilog 6: Pismo namjere o broju korisnika

Prilog 7: Podaci o podnosiocu i upravitelju s listom za provjeru

Okvirnu listu svih javnih poziva projekta EU4AGRI možete preuzeti ovdje

Sva dodatna pitanja u vezi ovog poziva mogla su biti postavljena u periodu od 10. maja do 10. juna 2021. godine.

 

EU4AGRI je četverogodišnji (2020-2024) projekat Evropske unije vrijedan 20.25 miliona eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekat provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).