FAQs-test

SVA PITANJA

Kriterije prijave (2)

Pitanje je vezano za:
 Kriterije prijave
Oblik registracije:
 Obrt
Pitanje vezano za javni poziv:
 Nepoznato
E-mail:
 lucijadumancic@gmail.com

Poštovani, Pitanje, Kroz projekt ćemo nabaviti duplikator za pravljenje sira, kako nemamo objekt ideja je da nabavimo kontenjer sa svim dozvolama gdje bi bio smješten duplikator. Je li trošak kontenjera prihvatljiv? I možemo li na ovakav način aplicirati na projekt?

Ovo je rješenje o izdavanju venterinarskog-kontrolnog broja. Ukoliko se radi OPG-u, niste dužni dostavljati upotrebnu dozvolu, možete priložiti ovo rješenje.

Pitanje vezano za javni poziv:
 ostalo
E-mail:
 Mostar
Mjesto:
 test@test.com

Mi smo nevladino udruženje osnovano od strane načelnika općina i gradova kao regionalna razvojna agencija i pružamo razne vrste pomoći i podrške gospodarstvu putem projekat financiranih od raznih donatora ( EU,UNDP, USAID, SIDA,JICA, IFAD itd). Pitanje glasi da li smo prihvatljivi kao aplikant ili partner u ovom pozivujer se aktivno bavimo podrškom turističkom sektoru?

Razvojne agencije mogu biti podnosioci prijava ukoliko ih ovlaste JLS (koje su osnivači, to može biti o formi pisma namjere isl.) i ispunjavaju ostale kriterije i zahtjeve Javnog poziva. Isto tako, razvojne agencije mogu biti i partneri na projektu ukoliko ispunjava i ostale kriterije i zahtjeve javnog poziva.

Način podnošenja prijave (2)

Pitanje je vezano za:
 Način podnošenja prijave
Oblik registracije:
 Firma
Pitanje vezano za javni poziv:
 Stolac
E-mail:
 info@radimlja.ba

Postovani, javljamo se ispred Javne ustanove za razvoj turizma i zaštitu kulturnog-povijesnog i prirodnog naslijeđa Radimlja Stolac. Na ovaj pozivu zeljeli smo se prijaviti kao nositelj projekta, no zahtijevnost pronalaska partnera, opsirna doukmentacija i pisanje samog projektnog prijedloga ne ostavlja dovoljno vremena i rok je prekratak. Druga opcija na koju smo isli je partnersto s jedinicom lokalne samopurave (Opcina Stolac kao projektni partner) no tada se pojavio problem koji se odnosi na odrzavanje lokalnih izbora, tehnickih mandata nacelnika, donosenje proracuna i sl. Zanima nas postoji li opcija produzenja ovoga roka i znate li unaprijed kada ce biti otvoren novi poziv za agroturizam? Srdacan pozdrav

Poštovani, vi kao javna ustanova za upravljanje prirodnog nasljeđa ste prihvatljivi podnosilac prijave ukoliko ispunjavate I ostale uslove javnog poziva. Međutim, općina Stolac vam ne može biti partner na projektu, već to mora biti minimalno 2 poljoprivredna gazdinstva/seoska domaćinstva I jedna firma/obrt/udruženje isl. EU4AGRI projekat ne može produžavati rokove javnih poziva. Ovaj I ostali pozivi su otvoreni po 2 mjeseca I više I zbog velikog broja javnih poziva koje radimo, na žalost, nismo u prilici produžavati rokove.

Pitanje je vezano za:
 Kriterije prijave
Oblik registracije:
 OPG
Pitanje vezano za javni poziv:
 Velika Kladuša
E-mail:
 Velika@test.com
Mjesto:
 tetskladusa@test.com

Poštovani, možda malo nelogično pitanje ali sam se želio upoznati sa Projektom EU4AGRI pa me interesuje da li je ukupni budžet Projekta 20,25 miliona BAM kao što je navedeno na stranici https://www.ba.undp.org/: ili 20,25 miliona EUR kao štoje navedeno u Smjernicama: Izvinjavam se ako sam pogrešno razumio navedene tekstove.

Hvala na ukazivanju neslaganja u informaciji, bila je greška na web stranici koja je ispravljena.

jhkjhkjhkjhhjgghfhg

Ostalo (1)

Pitanje je vezano za:
 Ostalo
Oblik registracije:
 OPG
Pitanje vezano za javni poziv:
 Nepoznato
E-mail:
 vucic.andrijana2019@gmail.com
Kategorija:Ostalo

Poštovani, možete li mi reći je li moguće da partner na projektu bude OPG koji se bavi turističkom djelatnošću i želi praviti pomoćni montažni objekt, za koji nema građevinsku dozvolu. Budući da se radi o montažnom objektu mišljenja smo da ova dozvola nije potrebna, ali nismo sigurni, pa vas molimo za pomoć. U slučaju da može biti partner, je li potrebno u roku od 12 mjeseci (dok traje projekt) ishoditi neku drugu dozvolu da bi se moglo krenuti s radom? Hvala i lp, Andrijana

Molimo vas da tražite ove informacije u odjelu za urbanizam isl. u vašoj općini. Za svaku vrstu objekata zakonom su propisane određene dozvole, te shodno tome je potrebno iste dostaviti. Potrebno je u sklopu projektnog prijedlog dostaviti navedene dozvole, projekat ne može započeti finansiranje bez navedneih dozvola.

Load More