Javni poziv za diverzifikaciju ekonomskih i socijalnih aktivnosti u ruralnim područjima

Displaying 21 - 40 of 2281234567

Poštovani, kroz OPG se bavimo proizvodnjom šljiva, a planiramo pokrenuti preradu, sušenje šljiva. Je li to prihvatljiva investicija? Hvala.
Datum upita: 05-10-2022

Poštovani, prerada sirovine proizvedene na vlastitom poljoprivrednom gazdinstvu prihvatljiva je investicija (Poglavlje 2.3.1.2 Smjernica javnog poziva).

Kako mogu aplicirat. Za kupovinu traktora
Datum upita: 06-10-2022

Poštovani, nabavka traktora nije prihvatljiva investicija po Smjernicama ovog javnog poziva.

Pozz bavim se pcelarstvom i prozvodnjom meda i drugih prozvoda od pcela regitrovan sam pcelar u privrednoj komori.Zanima me dali mogu aplicirati za nabavku opreme radi prosirenja proizvodnje
Datum upita: 06-10-2022

Poštovani, unapređenje već postojeće primarne poljoprivredne proizvodnje u sektoru pčelarstva je prihvatljivo ako se odnosi na poboljšanje kvaliteta proizvoda, sigurnosti proizvoda i pakovanja. (Smjernice, Poglavlje 2.3.1.1.. fusnota 6)

Da li finansijsko učešće od 25% ukupnih prihvatljivih troškova se odnosi na učešće JLS ili fizičkog lica/poljoprivrednika/obrtnika? Da li je JLS dužna raspisati Javni poziv kojim će izabrati direktne korisnika ovog projekta?Ako nije koji bi način bio prihvatljiv?
Datum upita: 06-10-2022

Poštovani, Obavezno finansijsko učešće od 25% može obezbijediti JLS u potpunosti iz vlastitog budžeta, ili kombinovanjem vlastitih budžetskih sredstava i sufinansiranja pojedinačnih direktnih korisnika ili u potpunosti sufinansiranio od strane pojedinačnih direktnih korisnika. Izbor načina sufinansiranja određuje JLS, kao podnosilac prijave.

JLS same odlučuju o načinu izbora direktnih korisnika, što može biti putem javnog poziva ili nekog drugog modela koji obezbjeđuje transparentan i fer način izbora krajnjih korisnika. U prijavnoj dokumentaciji podnosilac prijave prilaže dokaz o načinu izbora direktnih korisnika (dokument pod br. 11).

Postovani, obzirom da prerada poljoprivrednih proizvoda mora biti bar 20% iz vlastite proizvodnje. Ja nemam vlastitu proizvodnju vec otkupljujem sa sela povrce i voce. Mi smo negativno poslovali u 2021 godini, jer nam je zbog korone propalo 50 tona povrća na zalihama. Da li nas to diskvalifikuje?
Datum upita: 07-10-2022

Poštovani, postojanje vlastite proizvodnje sirovine  obavezno je ukoliko se predlaže investicija u preradu te sirovine. Pravna lica moraju imati pozitivno finansijsko poslovanje u 2021. godini da bi bila prihvatljiv krajnji korisnik.

Postovani, moj koncept je baš zasnovan na povezivanju samih proizvodjača polj. proizvoda. Ovim projektom bi riješili minimalno 10 domaćinstava na selu, a sve kroz garantovani otkup njihovih proizvoda. Medjutim, za to su potrebna i odredjena sredstva. Da li se ta sredstva mogu navesti u projektu?
Datum upita: 07-10-2022

Poštovani, pitanje nije jasno definisano (niste naveli za što bi bila korištena tražena sredstva podrške), pa ne možemo dati konkretan odgovor. Molimo vas da pročitate Smjernice javnog poziva, poglavlje 2.3. Prihvatljive aktivnosti korisnika podrške i da preformulišete svoje pitanje.

Postovani, Nasa ideja je MOBILE HOME RESORT, u parterstvu sa slovenackom firmom “ADRIA”. Nama bi trebala sredstva za infrastrukturno uredjenje parcele, a par bi rješavali ostalo, imamo parcelu i već smo uraditi geodetsku podlogu terena, a u toku je izrada idejnog rjesenja. Da li je to prihvatljivo?
Datum upita: 07-10-2022

Poštovani, infrastrukturno uređenje parcele (ako to podrazumijeva izgradnju vodovoda, kanalizacije, ulične rasvjete, dovoda struje ili asfaltiranje pristupnih puteva i sl.) nije prihvatljiva investicija za ovaj javni poziv.

Pozz.imam prijavlneno i gazdinstvo i obrt 31.03.2021 god.da li mogu aplicirat hvala
Datum upita: 07-10-2022

Poštovani, obrti i poljoprivredna gazdinstva moraju biti registrovani prije 01.01.2021. godine da bi bili prihvatljivi kao krajnji korisnici.

Poštovani, moje pitanje je slijedeće: -Da li je kao krajnji korisnik prihvatljiv neko ko je već nekoliko godina bio upisan u RPG kao fizičko lice, a u prošloj godini je promijenio organizacioni oblik u obrt, te je u RPG obrisan kao fizičko lice a upisan ponovo kao obrt?
Datum upita: 07-10-2022

Poštovani, Krajnji korisnik koji se prijavljuje na ovaj javni poziv kao obrt/samostalni predzetnik mora bitu u tom obliku organizacije prije 01.01.2021. godine. Obrti, registrovani poslije tog datuma, nisu prihvatljvi kao krajnji korisnici.

Mogućnost poboljšanja uslova rada firme i boljeg snadbijevanje potrošača.
Datum upita: 07-10-2022

Poštovani, molimo vas da pročitate Smjernice javnog poziva i da, ukoliko imate nejasnoća, postavite konkretno pitanje..

Kome i gdje da podnesem zahtjev za dodjelu sredstava poljoprivrednom gazdinstvu koje se nalazi u ruralnom dijelu tj.selo donji koricani
Datum upita: 07-10-2022

Poštovani, Jedinice lokalne samouprave (opština/općina ili grad) jedini su prihvatljivi podnosioci prijave na ovaj javni poziv. Jedinice lokalne samouprave će izvršiti izbor direktnih korisnika podrške sa svog područja i u njihovo ime podnijeti prijavu. Poljoprivredni proizvođači nisu prihvatljivi kao samostalni podnosioci prijave. U svojoj jedinici lokalne samouprave potražite informaciju da li će jedinica lokalne samouprave pripremati i podnijeti prijavu na ovaj javni poziv i o načinu na koji će biti izvršen izbor direktnih korisnika.

Kako se prijaviti na ovaj javni poziv.zelim se baviti proizvodnjom kukuruza i pšenice.sredstva mi trebaju za kupovinu kombajna,traktora i kesima zemljišta....
Datum upita: 07-10-2022

Poštovani, Jedinice lokalne samouprave (opština/općina ili grad) jedini su prihvatljivi podnosioci prijave na ovaj javni poziv. Jedinice lokalne samouprave će izvršiti izbor direktnih korisnika podrške sa svog područja i u njihovo ime podnijeti prijavu. Poljoprivredni proizvođači nisu prihvatljivi kao samostalni podnosioci prijave. U svojoj jedinici lokalne samouprave potražite informaciju da li će jedinica lokalne samouprave pripremati i podnijeti prijavu na ovaj javni poziv i o načinu na koji će biti izvršen izbor direktnih korisnika.

Proizvodnja kornišona sa pratećom opremom nabava opreme nabava vozila plastenika klasirke za kornišona izgradnje zadovaljajućeg objekta.
Datum upita: 07-10-2022

Poštovani, Ukoliko se već bavite proizvodnjom kornišona, kroz ovaj javni poziv možete tražiti podršku za pokretanje druge vrste proizvodnje ili za proizvodnju novog proizvoda ili za pružanje nove usluge. Unapređenje već postojeće proizvodnje bez uvođenja novog proizvoda ili nove usluge nije prihvatljiva aktivnost. EU4AGRI projekat priprema novi javni pozvi za primarnu poljoprivrednu proizvodnju u kojem će unapređenje već postojeće proizvodnje biti prihvatljiva aktivnost.

Pozdrav, zanima me kako doci do nekog kredita ili bespovratnih sretstava? Imam prijavljeno poljoprivredno gazdinstvo na suprugu relativno smo mladi . Ona ima 33g a meni je 38 imamo dosti zemlje vocnjaka 12 grla krava junica sad bi trebali da kupimo jaci traktor da bi olaksali poso sebi ..
Datum upita: 08-10-2022

Poštovani, molimo vas da pročitate Smjernice javnog poziva i da, ukoliko smatrate da odgovarate propisanim uslovima, u svojoj jedinici lokalne samouprave (opština/općina ili grad) potražite informaciju da li će vaša jedinica lokalne samouprave pripremati i podnositi prijavu na ovaj javni poziv i kakva će biti procedura izbora direktnih korisnika. Kroz ovaj javni poziv nabavka traktora i vozila svih kategorija nije prihvatljiva investicija.

Poštovani, Da li je prihvatljiv korisnik nekomercijalno gazdinstvo koje se bavi uzgojem svinja i želi da otpočne sa uzgojem bikova (isti je sektor ali različita vrsta proizvodnje)?
Datum upita: 08-10-2022

Poštovani, unapređenje postojeće primarne poljoprivredne proizvodnje u sektoru proizvodnje mesa uvođenjem nove vrste proizvodnje mesa, kao novog proizvoda, je prihvatljivo.

Majka sam troje djece i živimo u ruralnom dijelu Mostara.Uglavnom se bavim svim granama poljuprivredu. Kako mogu kao nezaposlena aplicirati za neki vid održivosti na seoskom imanju. Unaprijed hvala. Envera
Datum upita: 08-10-2022

Poštovani, Molimo vas da pročitate Smjernice javnog poziva i da, ukoliko smatrate da odgovarate propisanim uslovima, u svojoj jedinici lokalne samouprave (opština/općina ili grad) potražite informaciju da li će vaša jedinica lokalne samouprave pripremati i podnositi prijavu na ovaj javni poziv i kakva će biti procedura izbora direktnih korisnika.

 

Postovani, do kad traju prijave?Hvala!Lp
Datum upita: 08-10-2022

Poštovani, Prijava se može podnijeti do 21.11. 2022. godine do 17.00 sati. Prijavu mogu podnijeti isključivo jedinice lokalne samouprave (opština/općina ili grad). Jedinice lokalne samouprave će do ovog roka izvršiti proceduru izbora krajnjih korisnika koje će predložiti u svojoj prijavi. U jedinici lokalne samouprave možete dobiti informaciju da li će jedinica lokalne samouprave pripremati i podnijeti prijavu na ovaj javni poziv i kakva će biti procedura za izbor krajnjih korisnika.

Displaying 21 - 40 of 2281234567