Javni poziv za mjeru podrške uvođenju standarda i certifikaciji u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji

Displaying 1 - 20 of 2812

Da li se na ovaj program može prijaviti pekara koja se bavi proizvodnjom pekarski prizvoda, kolača i jufke? Kolači koji su pakovani u ambalaže i njihova prodaja je u marketima, TC..
Datum upita: 01-08-2022

Poštovani, ukoliko je po vašoj registraciji vaša preovlađujuća djelatnost iz razreda 10.7 po Standardnoj klasifikaciji delatnosti (Proizvodnja pekarskih proizvoda, proizvoda od brašna i kolača), vi ste prihvatljiv podnosialc prijave za ovaj javni poziv.

1)Da li postojeći objekti u kojima se odvija proizvodni proces moraju imati važeću upotrebnu dozvolu u momentu apliciranja ? Uukoliko je objekat već korišten za proizvodnju a nema upotrbnu dozvolu (U fazi je prikupljanja dokumentacije za istu) može li aplicirati i da li prijava prihvatljiva? Hvala
Datum upita: 02-08-2022

Poštovani, zahvaljujemo na interesu. Od podnosilaca prijave se očekuje da posluju u skladu sa važećim zakonima što znači da se proizvodnja može odvijati samo u prostorima za koje postoji dozvola za upotrebu. U Smjernicama u tačci 2.7.1. Opći kriteriji prihvatljivosti podnosioca prijave i projektnog prijedloga  u stavu 8 je dato pojašnjenje obaveze podnosioca.

Poštovani/a, da li se na Javni poziv za uvođenje standarda i certifikaciji u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji može prijaviti firma koja se bavi proizvodnjom i preradom brašna, pekarskih proizvoda, kolača (klasifikacijska djelatnost 10.71)?
Datum upita: 03-08-2022

Poštovani, za preradu poljoprivrednih proizvoda prihvaljivi su podnosioci prijave čija je preovlađujuća djelatnost po standardnoj klasifikaciji djelatnosti svrstana u Oblast 10, grane od 10.01 do 10.08, te u Oblast 11, u grane 11.02, 11.05 i 11.07 (izuzev proizvodnje mineralne vode i drugih flaširanih voda). Vaša djelatnost 10.71 "Proizvodnja hleba, svježih peciva i kolača" prihvatljiva je za ovaj javni poziv.

Postovanje dali ja mogu dobiti sretva jer se bavim plastenickim proizvodima a voljela bi da imam vise plastenika jer trnutno imam 2 ali ne mogu sebi pristiti jer nism u najboljoj financijskoj situaciji unapred hvala.
Datum upita: 03-08-2022

Poštovana, ovaj Javni poziov namijenjen je isključivo za investicije u uvođenje standarda i u certifikaciju poljoprivredno-prehrambene proizvodnje. Predlažemo vam da pratite objavu budućih javnih poziva EU4AGRI, te da, ukoliko zadovoljavate njihove uslove, pošaljete svoju prijavu.

Pozdrav dali je mogu ce dobiti sretva I ako sam mali poduzetnik da bi prosirila svoj biznis, ali nisam u financijskoj situaciji trnutno sam registrovana za plastenicki proizvodnjom sto se I bavim ali bi voljela da imam jos I da se bavim sam sa tim.
Datum upita: 03-08-2022

Poštovana, ovaj Javni poziov namijenjen je isključivo za investicije u uvođenje standarda i u certifikaciju poljoprivredno-prehrambene proizvodnje. Predlažemo vam da pratite objavu budućih javnih poziva EU4AGRI, te da, ukoliko zadovoljavate njihove uslove, pošaljete svoju prijavu.

Poštovani kada će izaći javni poziv za fizička lica
Datum upita: 04-08-2022

Poštovani, ovaj javni poziv je namijenjen isključivo za uvođenje standarda i certifikciju poljoprivredno-prehrambene proizvodnje za registrovane poljoprivredne proizvođače ili prerađivače. Fizička lica nisu prihvatljivi podnosioci prijave, EU4AGRI nema u planu raspisivanje ovog javnog poziva za fizička lica.

Dali za Potpisana izjava da podnosilac prijave posluje u skladu sa UN globalnim principima (Prilog 5); je dovoljno potpisati izjavu ili je neophodno odgovoriti na sva postavljena pitanja tj. obrazložiti navedena pitanja. Hvala.
Datum upita: 08-08-2022

Poštovani, zahvaljujemo na interesu. Od podnosilaca prijave se očekuje da se informišu o svim pobrojanim principima i da ukoliko posluju u skladu sa navedenim potpišu izjavu koja je sastavni dio prijavnog paketa.

Ako sam dobro razumjela, tražite poduzeća, koja su registrirana najmanje dvije godine prije objave natječaja? Jesam li u pravu? Ili je možda obrnuto - poduzeća do dvije godine starosti? Voljela bih da mi odgovorite, jer mi je jako važno! Malo mi je vaš dokument zbunjujući. Srdačan pozdrav iz Livna!
Datum upita: 08-08-2022

Poštovana, zahvaljujemo na interesu. u skladu sa Smjernicama, tačka 2.7.1. Opći kriteriji prihvatljivosti podnosioca prijave i projektnog prijedloga , stav 9. da bi ste bili prihvatljiv podnosilac prijave morate biti registrovani najmanje dvije godine prije objave ovog javnog poziva.

Poštovani, uveden je IFS standard u firmu mjesec dana prije objave javnog poziva. Da li je moguće izvršiti apliciranje za već uvedeni standard? Lijep pozdrav
Datum upita: 09-08-2022

Poštovani, zahvaljujemo na interesu za Javni poziv. U skladu sa Smjernicama, tačka 2.8.1. Prihvatljive investicije i troškovi stav iv), da bi se troškovi smatrali prihvatljivim moraju nastati nakon i tokom trajanja Ugovora o financijskoj podršci, te stoga nije moguće refundirati troškove koji su nastali prije potpisivanja Ugovora, kao u slučaju na koji se odnosi Vaše pitanje.

Nperihvatljive troškove i investicije nije nužno predvidjeti u projektu. Da li to umanjuje vrijednost apliakcije pri bodovanju aoko se to ne uplanira. Ona nam nisu nepohodna za implemenatciju projekta. Pozdrav
Datum upita: 09-08-2022

Poštovani, zahvaljujemo na interesu za Javni poziv. Podnosilac prijave je obavezan u budžetu navesti sve troškove koji su relevantni za realizaciju projekta, a u skladu sa zadatim formatom budžeta. Napominjemo da PDV spada u neprihvatljiv trošak.

Pozdrav dali fizicka lica imaju pravo apliciranja na Vaš projekat?
Datum upita: 10-08-2022

Poštovani, zahvaljujemo na interesu. U Smjerinicama, u poglavlju 2.1. Prihvatljivi podnosioci prijava financijske podrške je navedeno da su prihvatljivi podnosioci isključivo obrti, preduzetnici, zadruge, udruženja i preduzeća.

Zdravo,mogu li se prijaviti i oni koji se bave stočarstvo.?lp hvala unaprijed
Datum upita: 16-08-2022

Poštovana, kao primarna poljoprivredna proizvodnja, stočarstvo je prihvatljiv sektor i ukoliko zadovoljavate druge uslove javnog poziva, možete se prijaviti.

Poštovani, u slučaju da je podnosilac prijave zadruga, u vezi sa potrebnom dokumentacijom, konkretno "9-Dokaz o bavljenju proizvodnjom",da li se odnosi na zadrugare individualno, odnosno da li se dokazi dostavljaju za zadrugare pojedinačno ili je prihvatljiv dokaz o bavljenju zadruge proizvodnjom?
Datum upita: 17-08-2022

Poštovani, dokaz o bavljenju proizvodnjom podnosi se na subjekat koji će biti nosilac standarda ili certifikata. Ukoliko se certifikacija ili uvođenje standarda odnosi samo na zadrugu, potrebno je priložiti dokaz o bavljenju proizvodnjom u zadnje dvije godine za samu zadrugu. Ukoliko se radi o grupnoj certifikaciji zadrugara ili kooperanata, dokaz o bavljenju proizvodnjom mora biti dostavljen za svakog pojedinog zadrugara ili kooperanta koji će biti uključen u proces certifikacije ili uvođenja standarda.

Displaying 1 - 20 of 2812