U okviru projekata EU4AGRI-Recovery, koje finansira Evropska unija, u toku naredne sedmice će biti objavljen Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške u investicijama za unapređenje industrijske resursne efikasnosti i cirkularnih lanaca vrijednosti u poljoprivredno-prehrambenom sektoru
 
Kroz ovaj Javni poziv Evropska unija će podržati poljoprivredno-prehrambene poslovne subjekte koji žele da svoje poslovanje usmjere na resursno efikasnu i čistiju proizvodnju putem zelenih, digitalnih i cirkularnih poslovnih modela, s ciljem postizanja održive poljoprivrede, kontrolisane upotrebe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi.

Ko će se moći prijaviti na ovaj Javni poziv? 

Na ovaj Javni poziv moći će se prijaviti obrti, samostalni preduzetnici, zadruge i mikro, mala i srednja preduzeća koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda ili primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, te koja su registrovana najkasnije jednu godinu prije objave ovog Javnog poziva.

U okviru ovog Javnog poziva na raspolaganju su 2,8 miliona KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 20.000 KM do 80.000 KM. Obavezno finansijsko učešće podnosioca prijave iznosi 15% ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova projekta.

Javni poziv će biti obavljen u toku naredne sedmice i bit će otvoren 45 dana.

Promocija javnog poziva će se raditi putem društvenih mreža i kroz realizaciju infosesija u nekoliko gradova širom Bosne i Hercegovine. Mjesta i termini održavanja ovih infosesija, bit će objavljeni naknadno, na oficijelnoj web stranici projekta, www.eu4agri.ba