Projekti EU4AGRI & EU4AGRI-Recovery, koje finansira Evropska unija, a implementiraju i sufinansiraju UNDP i CzDA objavili su 27. septembra nagradno takmičenje za najbolju fotografiju na temu „Razglednice domovine: Sve naše ljepote“.

Tim povodom, objavljujemo listu izabranih 30 fotografija koje su po ocjeni komisije nagradnog takmičenja izabrane u uži izbor za izbor nagrada takmičenja. Pobjednik/ca nagradnog takmičenja će osvojiti: vikend za dvije osobe u bh. čarobnom selu, dok će drugoplasirani osvojiti insta pixel kameru a trećeplasirani osvojiti dron za fotografisanje. Ostalih 7 najboljih fotografija dobit će prigodne poklon pakete. Nagrade će biti dodijeljene u roku od 30 radnih dana od dana objave pobjednika/ce.

Fotografije su ocjenjivanje u odnosu na predstavljeni prijedlog, njihovu originalnost i sposobnost da se jasno pokaže tema koja promovira raznolikost agrarnih ljepota, ruralnih područja, te prirodnih i drugih potencijala u svrhu razvoja turizma i promocije BiH. Dodatno, 30 posto cjelokupne ocjene činit će broj interakcija (lajkova) na društvenoj mreži Facebook.

Sve fotografije objavljene su na Facebook stranici projekata “EU4AGRI”.

Glasanje je otvoreno do 26.10.2022. godine do kraja dana.