U okviru projekata EU4AGRI, koje finansira Evropska unija, objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške uvođenju standarda i certifikaciju proizvoda u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji.
 
Kroz ovaj javni poziv Evropska unija će podržati poslovne subjekte u poljoprivredno-prehrambenom sektoru da uvedu određene standarde u svoje poslovanje ili izvrše certifikaciju svojih proizvoda, usluga i proizvodnih procesa. Cilj ovog javnog poziva je jačanje poljoprivredno-prehrambene industrije, unapređenja kvalitete, higijene, sljedivosti i sigurnosti hrane, povećanja konkurentnosti i olakšavanja pristupa tržištima.

Projekat EU4AGRI najavljuje online konsultacije koje su namijenjene osobama koje rade na pripremi aplikacija za otvoreni Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške uvođenju standarda i certifikaciji u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji.

Konsultacije će biti održane 25. avgusta u periodu 14.00 do 15.30 sati, online putem Teams platforme.

Za učešće u konsultacijama potrebno je poslati prijavu putem sljedećeg obrasca za prijavu, najkasnije do 24.08. (srijeda) do 16.00 sati.

Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem web stranice projekta, eu4agri.ba.

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti putem formulara za pitanja na web stranici projekta https://eu4agri.ba/postavi-pitanje do 26.08.2022. godine.

Na sva pitanja koja stignu prije ili poslije navedenog roka se neće odgovarati. Prije postavljanja pitanja zainteresovani podnosioci prijava trebaju pažljivo pročitate dokument Smjernice za podnosioce prijava i postojeća pitanja i odgovore vezane za ovaj javni poziv.