U sklopu projekata EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, uz finansijsku podršku Evropske unije i Savezne Republike Njemačke, vrši se analiza cirkularnosti i resursne valorizacije mikro, malih i srednjih preduzeća u sektorima poljoprivrede, prehrambene industrije, metalne industrije i proizvodnje namještaja u BiH.  Tim povodom, u okviru istraživanja organizujemo besplatan webinar na temu „Primjena cirkularnih rješenja za unaprijeđenje poslovanja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, sektoru namještaja i sektoru obrade metala“. 

Cilj webinara je pružiti uvid u to kako primjena cirkularnih rješenja može doprinijeti unaprijeđenju poslovanja u ovim sektorima, kao i predstaviti primjere dobre prakse, izazove i prilike za razvoj cirkularne ekonomije.

Webinar će se održati u virtualnom formatu putem Zoom-a u terminu 20.02.2023. godine od 11:00 – 12:30.

Učešće na webinaru je besplatno uz uslov da kompanija popuni upitnik dostupan na linku u nastavku. Nakon što popunite upitnik, dobit ćete link za pohađanje webinara.

Link za registraciju & upitnik.

Agenda webinara

1. Uvod u cirkularnu ekonomiju i njene principe.
2. Primjena cirkularnih rješenja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru – iskustva, izazovi i prilike.
3. Primjena cirkularnih rješenja u sektoru namještaja – iskustva, izazovi i prilike.
4. Primjena cirkularnih rješenja u sektoru obrade metala – iskustva, izazovi i prilike.
5. Diskusija: kako dalje razvijati cirkularne rješenja u ovim sektorima.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili želite dodatne informacije, kontaktirajte asovsic@ceteor.ba 

Sadržaj istraživanja isključiva je odgovornost Razvojnog programa Ujedinjenih nacija i nužno ne odražava stanovišta Evropske unije ili Savezne Republike Njemačke.