JAVNI POZIV za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda 

U okviru projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, koje finansira Evropska unija, krajem mjeseca marta 2022. godine, bit će objavljen javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u Bosni i Hercegovini.    
 
Kroz ovaj javni poziv Evropska unija će podržati ulaganja u prerađivačke kapacitete poljoprivredno-prehrambene industrije kroz uvođenje inovacija i razvoj novih i/ili unapređenje postojećih proizvoda, marketinških alata, te osiguranje kontinuiteta poslovanja i sigurnog i zdravog radnog okruženja u BiH. 

Ko će se moći prijaviti na ovaj Javni poziv? 

Na ovaj javni poziv moći će se prijaviti obrti, preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se aktivno bave vinarstvom, preradom maslina, voća, povrća, mlijeka, mesa, preradom jaja, preradom i konzerviranjem ribe, preradom žitarica, gljiva, začinskog bilja, ljekobilja i meda.  
 
Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 30.000 KM do 300.000 KM. 
 
Tačan datum objave javnog poziva, bit će objavljen na oficijelnoj stranici projekta, www.eu4agri.ba

Ukoliko se želite prijaviti na ovaj javni poziv i istovremeno primati više informacija o drugim javnim pozivima, molimo Vas da se prijavite na elektronski bilten putem naše web stranice www.eu4agri.ba, ili putem linka LINKA.