Projekti EU4AGRI & EU4AGRI-Recovery, koje finansira Evropska unija, a implementiraju i sufinansiraju UNDP i CzDA objavili su 27. septembra nagradno takmičenje za najbolju fotografiju na temu „Razglednice domovine: Sve naše ljepote“.

Tim povodom, objavljujemo listu izabranih 10 najboljih fotografija koje su po ocjeni komisije nagradnog takmičenja izabrane u finalnom izboru za nagrade takmičenja.

1.            Mirsad Mujanović, Ramljanke djevojke (Travnik)

2.            Jasmin Džebo, Livanjski divlji konji (Livno)

3.            Alija Šunje, Ljepote planine Prenj (Mostar)

4.            Edin Rahić, Hercegovačka Kalifornija – Dubravska visoravan  (Mostar)

5.            Emir Avdispahić, Gorsko oko (dašak prošlosti) (Kakanj)

6.            Marija Perković, Divlji Zapad u Livnu (Livno)

7.            Rober Rašo, The golden hour (Kiseljak)

8.            Mersad Fuško, U cik zore (Travnik)

9.            Dragan Kajtez, Balkana (Mrkonjić Grad)

10.         Dajana Vuković, Jutro u polju (Banja Luka)

Pobjednik/ca nagradnog takmičenja osvojio je vikend za dvije osobe u bh. čarobnom selu, dok je drugoplasirani osvojio insta pixel kamera a trećeplasirani je osvojio dron za fotografisanje. Ostalih 7 najboljih fotografija dobit će prigodne poklon pakete. Nagrade će biti dodijeljene u roku od 30 radnih dana od dana objave pobjednika/ce. Projektni tim kontaktirat će sve nagrađene.

Fotografije su ocjenjivanje u odnosu na predstavljeni prijedlog, njihovu originalnost i sposobnost da se jasno pokaže tema koja promovira raznolikost agrarnih ljepota, ruralnih područja, te prirodnih i drugih potencijala u svrhu razvoja turizma i promocije BiH. Dodatno, 30 posto cjelokupne ocjene čini broj interakcija (lajkova) na društvenoj mreži Facebook. Glasanje je bilo otvoreno do 26.10.2022. godine do kraja dana.

Zahvaljujemo se na svih 357 fotografija koje su učesnici/e foto takmičenja poslale na adresu EU4AGRI.