EU4AGRI podsjeća da se Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama za unapređenje i razvoj ruralne/lokalne tržišne infrastrukture u Bosni i Hercegovini zatvara 08.12.2021. godine u 17:00 sati.

Tim povodom, EU4AGRI obavještava sve potencijalne aplikante da je proces podnošenja projektnih prijedloga te cjelokupne projektne dokumentacije omogućen isključivo putem web stranice javnipoziv.undp.ba

Korisničko uputstvo za podnosioce prijava putem online sistema projekta EU4AGRI, dostupno je na ovom linku zajedno sa video instrukcijama za registraciju i prijavu u sistem, te korištenje online sistema.

Tehnička pitanja vezana za korištenje sistema, mogu se postaviti isključivo putem mail adrese info@eu4agri.ba najkasnije do 03. decembra 2021. godine do 12:00 sati. Na upite koji stignu poslije navedenog roka se neće odgovarati.

Ovim putem sugeriramo svim zainteresovanim jedinicama lokalne samouprave da svoje prijave dostave i prije krajnjeg roka, te da ukoliko imaju tehničkih problema ili pitanja svoje upite pošalju pravovremeno kako ne bi došlo do neplaniranih kašnjenja i probijanja rokova. Ljubazno napominjemo da aplikanti ne bi trebali čekati posljednji dan roka za slanje prijava!

Dodatno, EU4AGRI skreće pažnju da u obrascu 2. Budžet u tabeli neprihvatljivih troškova, ukupno KM, u ćeliji F89 postoji greška u formuli koju podnosioci prijava samostalno mogu ispraviti. Trenutno formula sadrži zbir troškova za stavke izgradanja i konsultanti, što je pogrešno. Ćelija treba sadržavati ukupan zbir svih stavki navedenih pod šifrom neprihvatljivi troškovi.