Objavljen novi Javni poziv za uvođenje inovacija & IT u poljoprivredi

Projekat EU4AGRI objavljuje novi Javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za mjeru podrške uvođenju inovacija i informaciono-komunikacionih tehnologija u poljoprivredno-prehrambeni sektor, vrijedan 1.3 miliona KM.

Prihvatljivi podnosioci prijava

Prijava se podnosi isključivo u partnerstvu koje sačinjavaju dva člana iz sljedećih kategorija:

Kategorija 1:

  • Mikro, mala i srednja preduzeća iz IT sektora, koja su registrovana za obavljanje djelatnosti 62.0 (Računarsko programiranje, savjetovanje i djelatnosti u vezi s njima) i/ili 63.01 (Obrada podataka, usluge hostinga i djelatnosti u vezi s njima; internetski portal) po standardnoj klasifikaciji djelatnosti;

 Kategorija 2:

 Mikro, mala i srednja preduzeća iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, a što mogu biti:  

  • obrti/samostalni preduzetnici,
  • zadruge,
  • preduzeća, ili
  • mikro, mala i srednja preduzeća (zadruge, preduzeća) koja ekonomski i interesno okupljaju poljoprivredne proizvođače ili stanovništvo ruralnih područja, pružajući im organizacionu i savjetodavnu podršku.

Partnerstvo se mora sastojati od dva člana, pri čemu članovi partnerstva moraju biti iz različitih kategorija. Podnosilac prijave može biti iz bilo koje od dvije kategorije.

Za svaki projekat podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 30 % ukupnog iznosa prihvatljivih troškova koji se odnose na nabavku opreme i usluga. Dio budžeta projekta koji se odnosi na razvoj softverskog ili IoT rješenja u potpunosti snosi EU4AGRI projekat. Sufinansiranje mora biti novčano, te se učešće neke druge vrste neće uzimati u obzir.

Prijave se mogu podnijeti od 15. maja 2023. godine dok je krajnji rok 23.06.2023. godine do 15:00 sati. Prijave podnesene kroz druge kanale (pošta ili email) se neće uzeti u razmatranje.

Više informacija kao i Smjernice ovog javnog poziva potražite ovdje.

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti putem formulara za pitanja na web stranici projekta  javnipoziv.undp.ba u vremenskom periodu od 15.05.2023. do 15.06.2023. godine. Na sva pitanja koja stignu prije ili poslije navedenog roka se neće odgovarati.

Prijave se podnose isključivo putem elektronskog sistema dostave prijava https://javnipoziv.undp.ba/  koji je obezbijedio EU4AGRI projekat. Dostavljanje prijava u bilo kojem drugom formatu (e-mail, pošta, fax i sl.) nije prihvatljivo i prijave dostavljene na taj način neće biti uzete u razmatranje.  

Prva online informativna sesija bit će održana putem Facebook stranice projekta EU4AGRI a vrijeme održavanja informativne sesije bit će objavljeno naknadno.

EU4AGRI je četverogodišnji (2020-2024) projekat Evropske unije vrijedan 20.25 miliona eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekat provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

Posljednje dodano

Uspješne priče